Hoe gaat het wedden op paarden

Het wedden op paardenraces kon in Nederland tot voor kort officieel alleen bij het bedrijf Runnerz. Maar wedden is natuurlijk ook online mogelijk bij de meeste online goksites. Het gaat te ver om alle soorten en manieren van gokken op de paardenraces te vermelden. Maar we gaan de belangrijkste er even uitlichten en hier iets meer over vertellen. De volgende mogelijkheden hebben we voor u bekeken:

  • Winnend: De vraag is hier welk paard wint de race, deze is leuk voor de beginnende speler. In dit geval wed je op het winnende paard, hebben veel wedders op dit paard gewed dan is de uitkering laag, de pot wordt door veel deelnemers gedeeld. Zijn er maar een paar die op het winnende paard hebben gewed dan is de winst hoog. In Nederland kun je al spelen met een inzet van € 1.
  • Plaats: Hier moet je goed voorspellen welk paard bij de eerste drie eindigt, ook deze ik leuk voor de beginnende speler. Dit spel heeft de grootste winstkans, ook dit spel speel je al vanaf € 1. Voor dit spel zijn er per land nog wel eens uitzondering let hier wel op, voor Nederland geldt dat als er minder dan vijf deelnemers aan een race zijn, je niet op “plaats” kunt spelen.
  • Winnend & plaats: De naam geeft het al aan, dit spel is een combinatie van beide spellen. Als jouw gekozen paard de wedstrijd wint, dan win je zowel de uitkering op winnend en ook op plaats. Wordt je paard tweede of derde dan win je uiteraard alleen op plaats. Je gaat wel voor beide spellen betalen.
  • Dubbel winnend: Als je dubbel winnend speelt dan moet je de beide winnaars van twee opeenvolgende races goed voorspellen, dit spel speel je al vanaf € 0,50.
  • Duo: Bij dit spel gaat her er om welke twee paarden als eerste en tweede eindigen, dus ook in de juiste volgorde, je kunt bij dit spel ook meerdere duo’s aanwijzen, je moet dan wel per duo betalen.
  • Koppel: Het spel koppel lijkt erg veel op duo, bij koppel geef je ook twee paarden aan, maar het maakt dan niet uit welk paard eerste of tweede wordt.
  • Plaatskoppel: Als er veel paarden aan een race meedoen is het spel plaatskoppel erg leuk om te spelen, het werkt als volgt. Je kiest twee paarden die volgens jou bij de eerste drie komen, de volgorde is dan niet belangrijk, je wint bij 1-2, 1-3 en bij 2-3.
  • Trio: Het woord geeft het al aan, voorspel welke drie paarden als eerste, tweede en derde eindigen dus ook in de juiste volgorde, dit spel is het populairste spel in Nederland. Hier geldt ook weer, hoe meer paarden er meedoen, hoe groter de winst. Trio speel je al vanaf € 0,50, veel mensen zetten op meerdere paarden.
  • Kwartet: Kwartet werkt hetzelfde als trio, met als verschil dat je hier vier paarden op de juiste plek als eerste tot en met vierde moet zetten. De moeilijkheidsgraad is iets hoger maar de uitkering ook.

Er zijn nog wel veel meer mogelijkheden om op de paardenraces te wedden, de hierboven aangegeven weddenschappen zijn de meest voorkomende en gespeelde weddenschappen. Leuk om hier eens mee te beginnen. Op de online wedsites zijn er ook een aantal waar je het spel gratis kunt proberen, uiteraard kun je hier niet wat winnen.